Awards
Premii/ Awards
- Premiul “Gheorghe Ionescu-Șișești”, domeniul Biotehnologii- Gala Cercetării Românești 2024.
- Top 2% oameni de știința din lume în 2023– Opera Omnia.
- 10 personalitati ale Categoriei Cercetare- Educatie din Top 100 manageri 2023 CAPITAL.
- Academia Română, Premiul ”Traian Săvulescu” – Domeniile Biologie, Fitopatologie, Biotehnologie, Știința Alimentului. Secțiunea Științe Agricole și Silvice, pentru : Removal of bacteria, viruses, and other microbial entities by means of nanoparticles. Authors: Dan C. Vodnar, Laura Cot (Mitrea), Lavinia Florina Mureşan (Călinoiu), Katalin Szabo şi Bianca Eugenia Ştefănescu (Vodnar).Bucuresti, 7 dec. 2022, Aula Academiei Romane.
- Top 2% oameni de știința din lume în domeniul Științei Alimentelor. – 2022
- Top 2% oameni de știința din lume în domeniul Științei Alimentelor. – 2021
- Top 2% oameni de știința din lume în domeniul Științei Alimentelor. – 2020
- ”JCI Ten Outstanding Young Persons” (TOYP). Categoria: Stiintific, tehnic. 2018.
- Distinctia „Cinstea Maramuresului”,Gala Cinstea Maramuresului 2018, Consiliul Judetean Maramures, Editia I, 2018.
- Medalia de AUR, Salonul International de Inventica, Geneva, Elvetia, 2017.
- Diploma de Excelentasi Premiul III in cadrul concursului national „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”, 2016, Cluj Napoca.
- Young Scientist Award 2016, Vira International Foundation, India.
- Semifinalistin cadrul consursuluiEuropean Social Innovation, 2015. ( 30 semifinalisti din 1408 aplicatii).
- Top 100 „oameni care misca tara in directia buna”– Foreign Policy România 2014– pentru activităţile de cercetare/inovare.
- Diploma de Excelentain cadrul concursului national „„Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”, 2015, Cluj Napoca.
- Technology and Innovation Award, Aspen Institute Romania, 2015, Bucuresti.
- Danubius Young Scientist Award,Viena, Austria, Iunie 25.
- Ambasador Renault al Valorilor Olimpice, 2012,Titlu onorific acordat , cu ocazia Jocurilor Olimpice Londra 2012, pentru aplicarea valorilor olimpice, fair-play, excelenta si profesionalism-in viata de zi cu zi.
Diplome/ Medalii
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Profesorul anului 2021″.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Profesorul anului 2020″.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Profesorul anului 2019″.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Conferentiarul anului 2018″.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Conferentiarul anului 2017″.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Seful de lucrari a anului 2016.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV acordata pentru premiile internationale obtinute.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Asistentul anului universitar 2014 (FSTA)″
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Asistentul anului universitar 2012-2013 (FSTA″.
- Diploma de Excelenta din partea USAMV si distinctia „Asistentul anului universitar 2011-2012″.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ” Snack funcțional din fructe uscate cu probiotice microîncapsulate cu ulei de seminte de coacăz negru”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ” Ciocolată de vară hipocalorică cu aronia”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de BRONZ pentru ” Pâine aglutenic cu faina mei”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara
- Diploma si Medalia de BRONZ pentru ” Biscuiti proteici cu faina de cocos”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ” Bautura functionala din suc de rodie fermentat cu un mix de probiotice”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ” WALGALAKT-bautura functionalä pe baz de nuc (Juglans Regia) cu adaos de roini (Melissa Officinalis)”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ”Biscuiti aglutenici din făină de hrișca”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Medalia de AUR pentru ” Pâine aglutenică cu făină de banane verzi”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ” Baton vegan cu fulgi de ovăz, sirop de arțar și merișoare”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de ARGINT pentru ” Jeleu vegan hipocaloric îmbogățit cu fibre și antociani din subproduse vegetale”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara
- Diploma si Medalia de ARGINT pentru ” Baton vegan cu ananas, miere și unt de cocos”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma si Medalia de ARGINT pentru ” Bautură funcțională pe bază de boabe de kefir de apă, lavandă și suc de grapefruit ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VII-a, 2021, Timișoara.
- Diploma de Excelențăpentru “Biscuiți proteici cu făină de cocos”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Jeleu vegan hipocaloric îmbogățit cu fibre și antociani din subproduse vegetale”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Baton vegan cu fulgi de ovăz, sirop de arțar și merișoare”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Baton vegan cu ananas, miere și unt de cocos”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Antocianus-Înghețată Vegană”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Snack funcțional din fructe uscate cu probiotice microîncapsulate cu ulei de semințe de coacăz negru”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Pâine aglutenică cu făină de banane verzi”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Pâine aglutenică cu făină mei”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Ciocolată de vară hipocalorică cu aronia”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Băutură funcțională pe bază de boabe de kefir de apă, lavandă și suc de grapefruit”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XIX-a, 2021, Cluj Napoca.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ”Biscuiti aglutenici din făină de hrișcă”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VI-a, 2020, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ”Bautura functionala pe baza de nuca cu adaos de roinita”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VI-a, 2020, Timișoara.
- Diploma si Medalia de AUR pentru ”Bautura functionala din suc de rodie fermentat cu probiotice”, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, ediția a VI-a, 2020, Timișoara.
- Diploma de ExcelențăsiMedalia de AUR pentru “Acid Citric Biogenic Microincapsulat”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XVIII-a, 2020, Cluj Napoca
- Diploma de ExcelențăsiMedalia de AUR pentru “1, 3-propandiol biogenic microincapsulat”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XVIII-a, 2020, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Biscuiti aglutenici din faina de hrisca”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XVIII-a, 2020, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Bautura functionala din suc de rodie fermentat cu mix de probiotice”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XVIII-a, 2020, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelențăpentru “Walgalakt bautura functionala pe baza de nuca cu adaos de roinita”, la Salonul Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventici PRO INVENT, ediția XVIII-a, 2020, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Praline imprimate 3D, umplute cu crema îmbunătățită cu pudra de ceai verde și ceai negru”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Obținerea înghețatei vegane pe bază de cherimoya”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Plantgeek- sistem acvaponic automatizat pentru cultivarea sustenabilă de plante”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Kuebi- inteligență artificială aplicată în hrănirea peștilor în sisteme acvaponice, bazată pe procesarea imaginilor și algoritmi de învățare mecanică”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Baton proteic hipocaloric cu celule probiotice active”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Pudră proteică cu Moringa oleifera”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Hummus functional cu sfeclă roșie”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Valorificarea compușilor bioactive din reziduurile alimentare în vederea dezvoltării unor ambalaje comestibile”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Testarea efectului încapsulării și a inulinei asupra viabilității și a proprietăților înghețatei vegane cu probiotice”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Biscuiți funcționali cu făină de năut și cardamon”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Iaurt functional din lapte de capră cu ulei de cătină microîncapsulat destinat persoanelor vârstnice”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelență pentru “Snaks-uri aglutenice cu făină din reziduuri de morcov și sfleclă roșie”, la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT, ediția XVII-a, 2019, Cluj Napoca.
- Medalia de AUR, cu mentiune Speciala pentru ” „Compoziţia şi procedeul de obţinere a jeleului probiotic”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XVI-a, 2018, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Probiotice microincapsulate cu aplicabilitate alimentara”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Ruj molecular alimentar”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Bautura instant pe baza de zer, cu aminoacizi esentiali din quinoa, cu gust de fructe”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Procedeu de imbunatatire a biodisponibilitatii compusilor carotenoidici si clorofilelor din pudra de alfaalfa prin incorporarea acesteia in ciocolata raw vegan”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Produse lactate imbogatite cu antociani- procedeu de obtinere a untului cu antociani”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Bautura sinergetica kombucha din pudra de matcha, cu suc de rosii si ghimbir”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Inghetata de graviola cu matrice alimentara pentru capsule simbiotice”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” „Muffin aglutenic, imbogatit cu aminoacizi esentiali din Moringa oleifera”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta a USAMVB din Timisoara pentru ” Probiotice microincapsulate cu aplicabilitate alimentara”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru ” Contributia remarcabila la sustinerea prin jurizarea de specialitate a celor peste 350 de inventii prezentate la salonul PRO INVENT 2017″, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XV-a, 2017, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta si Medalie de AUR cu Mențiune specială pentru ” „Procedeu de obţinere a jeleului cu nanoparticule de aur”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XIV-a, 2016, Cluj Napoca
- Diploma de Excelenta si Medalie de AUR cu Mențiune specială pentru „Procedeu de obţinere a peliculei
bioactive cu activitate antimicrobiană. la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XIV-a, 2016, Cluj Napoca. - Diploma de Excelenta si Medalie de AUR cu Mențiune specială pentru„Procedeu de obţinere a etichetelor antimicrobiene şi utilizări” la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XIV-a, 2016, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta pentru „Compoziţia şi procedeul de obţinere a jeleului
probiotic” la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XIV-a, 2016, Cluj Napoca. - Diploma de Excelentadin partea Centrului de Cercetare „Nanomateriale pentru Microsisteme Mecanice” a Universitatii Valahia Targoviste pentru inventia „PROCEDEU DE OBTINERE A ETICHETELOR ANTIMICROBIENE SI UTILIZARI” la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XIII-a, 2015, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta si Medalie de AUR pentru ” PROCEDEU DE OBŢINIERE A MICROSFERELOR CU PROBIOTICE., la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XII-a, 2014, Cluj Napoca.
- Diploma de Excelenta si Medalie de Bronzpentru ” Ambalaj bioactiv de tip film cu actiune antimicrobiana, procedeu de obtinere si utilizari, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XI-a, 2013, Cluj Napoca
Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MARTĂU, G. A., CĂLINOIU, L. F., VODNAR, D. C.*Bio-vanillin: Towards a sustainable industrial production. Trends in Food Science & Technology, 2021, 109, 579-592
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: IGUAL, M.; CHIŞ, M.S.; SOCACI, S.A.;VODNAR, D. C.; RANGA, F.; MARTÍNEZ-MONZÓ, J.; GARCÍA-SEGOVIA, P. Effect ofMedicago sativaAddition on Physicochemical, Nutritional and Functional Characteristics of Corn Extrudates.Foods, 2021, 10, 928.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SIMON, E.; CĂLINOIU, L.F.; MITREA, L.;VODNAR, D. C.* Probiotics, Prebiotics, and Synbiotics: Implications and Beneficial Effects against Irritable Bowel Syndrome.Nutrients, 2021, 13, 2112.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MIHALCA, V.; KEREZSI, A.D.; WEBER, A.; GRUBER-TRAUB, C.; SCHMUCKER, J.;VODNAR, D. C.; DULF, F.V.; SOCACI, S.A.; FĂRCAȘ, A.; MUREȘAN, C.I.; SUHAROSCHI, R.; POP, O.L. Protein-Based Films and Coatings for Food Industry Applications.Polymers, 2021, 13, 769.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MĂRGĂOAN, R.; TOPAL, E.; BALKANSKA, R.; YÜCEL, B.; ORAVECZ, T.; CORNEA-CIPCIGAN, M.;VODNAR, D.C. Monofloral Honeys as a Potential Source of Natural Antioxidants, Minerals andMedicine.Antioxidants,2021, 10, 1023.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VODNAR, D.C.,MITREA, L., TELEKY, B. E., SZABO, K., CĂLINOIU, L. F., NEMEŞ, S. A., MARTĂU, G. A. Coronavirus Disease (COVID-19) Caused by (SARS-CoV-2) Infections: A Real Challenge for Human Gut Microbiota. Frontiers in Cellular and Infection Microbiology. 2020, 10: 786.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: STURZA, A., PĂUCEAN, A., CHIȘ, M.S., MUREȘAN, V.,VODNAR, D.C., MAN, S.M., URCAN, A.C., RUSU, I.E., FOSTOC, G., MUSTE, S. Influence of Buckwheat and Buckwheat Sprouts Flours on the Nutritional and Textural Parameters of Wheat Buns. Applied Sciences. 2020; 10(22):7969.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: GAL, E.; GAINA, L.; PETKES, H.; POP, A.; CRISTEA, C.; BARTA, G.; VODNAR, D. C.; SILAGHI DUMITRESCU, L. Ultrasound-assisted Strecker synthesis of novel 2-(hetero)aryl-2-(arylamino)acetonitrile derivatives. Beilstein Journal of Organic Chemistry, 2020, 16, 2929–2936.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MITREA, L., LEOPOLD, L.F., BOUARI, C.,VODNAR, D.C*. Separation and Purification of Biogenic 1,3-Propanediol from Fermented Glycerol through Flocculation and Strong Acidic Ion-Exchange Resin. Biomolecules. 2020; 10(12):1601.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TELEKY, B.-E.; MARTĂU, G.A.;VODNAR, D.C*. Physicochemical Effects of Lactobacillus plantarumand Lactobacillus casei Cocultures on Soy–Wheat Flour Dough Fermentation. Foods2020, 9, 1894.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TELEKY, B.-E.; MARTĂU, G.A.;VODNAR, D.C*. Physicochemical Effects of Lactobacillus plantarumand Lactobacillus casei Cocultures on Soy–Wheat Flour Dough Fermentation. Foods2020, 9, 1894.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VIŞAN, V.-G.; CHIŞ, M.S.; PĂUCEAN, A.; MUREȘAN, V.; PUȘCAȘ, A.; STAN, L.;VODNAR, D. C.; DULF, F.V.; ȚIBULCĂ, D.; VLAIC, B.A.; RUSU, I.E.; KADAR, C.B.; VLAIC, A. Influence of Marination with Aromatic Herbs and Cold Pressed Oils on Black Angus Beef Meat.Foods,2021,10, 2012.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MARTĂU, G.-A.; UNGER, P.; SCHNEIDER, R.; VENUS, J.;VODNAR, D. C.*; LÓPEZ-GÓMEZ, J.P. Integration of Solid State and Submerged Fermentations for the Valorization of Organic Municipal Solid Waste. Fungi, 2021, 7, 766.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SZABO, K., TELEKY, B. E., RANGA, F., SIMON, E., POP, O. L., BABALAU-FUSS, V., … &VODNAR, D. C.*Bioaccessibility of microencapsulated carotenoids, recovered from tomato processing industrial by-products, using in vitro digestion model. LWT, 2021,152, 112285.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: COMAN, V., VODNAR, D.C*. Gut microbiota and old age: Modulating factors and interventions for healthy longevity.Experimental Gerontology. 2020, (141) 111095
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: COMAN, V., VODNAR, D.C*. Gut microbiota and old age: Modulating factors and interventions for healthy longevity.Experimental Gerontology. 2020, (141) 111095
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: IGUAL, M.; CHIŞ, M.S.; PĂUCEAN, A.;VODNAR, D. C.; RANGA, F.; MIHĂIESCU, T.; TÖRÖK, A.I.; FĂRCAȘ, A.; MARTÍNEZ-MONZÓ, J.; GARCÍA-SEGOVIA, P. Effect on Nutritional and Functional Characteristics by EncapsulatingRose caninaPowder in Enriched Corn Extrudates. Foods,2021, 10, 2401.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VARVARA, R.-A.; SZABO, K.;VODNAR, D. C.*3D Food Printing: Principles of Obtaining Digitally-Designed Nourishment.Nutrients, 2021,13, 3617.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MANEA, A.; CRISAN, D.; BACIUT, G.; BACIUT, M.; BRAN, S.; ARMENCEA, G.; CRISAN, M.; COLOSI, H.; COLOSI, I.; VODNAR, D.;AGHIORGHIESEI, A.; AGHIORGHIESEI, O.; ONISOR, F.; DINU, C. The Importance of Atmospheric Microbial Contamination Control in Dental Offices: Raised Awareness Caused by the SARS-CoV-2 Pandemic. Sci. 2021, 11, 2359.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru brevetul: Brevet de inventie: nr. RO 132023/2021. Compoziţia şi procedeul de obţinere a jeleului probiotic. Autori:Vodnar Dan Cristian, Pop Oana Lelia, Socaciu Carmen
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LEONTINA LIPAN, BOGDAN RUSU, ELEMER L SIMON, ESTHER SENDRA, FRANCISCA HERNÁNDEZ, DAN C VODNAR, MIREIA CORELL, ÁNGEL CARBONELL‐ Chemical and sensorial characterization of spray dried hydroSOStainable almond milk.Journal of the Science of Food and Agriculture, 2020,101(4), 1372-1381.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MARIA-IOANA SOCACIU, MELINDA FOGARASI, CRISTINA ANAMARIA SEMENIUC*, SONIA ANCUŢA SOCACI, MIHAELA ANCUŢA ROTAR, VLAD MUREŞAN, OANA LELIA POP, DAN CRISTIAN VODNAR*. Formulation and Characterization of Antimicrobial Edible Films Based on Whey Protein Isolate and Tarragon Essential Oil.Polymers, 2020, 12(8), 1748.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SILVIA AMALIA NEMES, KATALIN SZABO, DAN CRISTIAN VODNAR*. Applicability of Agro-Industrial By-Products in Intelligent Food Packaging.Coatings, 2020, 10(6), 550.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: ANDREI MOCAN, MIHAI BABOTĂ, ANCA POP, IONEL FIZEȘAN, ALINA DIUZHEVA, MARCELLO LOCATELLI, SIMONE CARRADORI, CRISTINA CAMPESTRE, LUIGI MENGHINI*, CRISTIAN R. SISEA*, MARINA SOKOVIC, GOKHAN ZENGIN, RAMONA PĂLTINEAN, SABIN BĂDĂRĂU, DAN C. VODNAR, GIANINA CRIȘAN. Chemical Constituents and Biologic Activities of Sage Species: A Comparison between Salvia officinalis L.,S. glutinosa L. and S. transsylvanica (Schur ex Griseb. & Schenk) Schur.Antioxidants, 2020, 9(6), 480.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: FLAVIA MARTIN, MIHAELA POP, IRINA KACSO, IOANA GEORGETA GROSU, MARIA MICLĂUŞ, DAN VODNAR, ILDIKO LUNG, GABRIELA ADRIANA FILIP, ELENA DIANA OLTEANU, REMUS MOLDOVAN, ANDRAS NAGY, XENIA FILIP*, AND IOANA BÂLDEA.Ketoconazole-p-aminobenzoic Acid Cocrystal: Revival of an Old Drug by Crystal Engineering.Molecular Pharmaceutics, 2020, 17(3), 919–932
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LEONTINA LIPAN, BOGDAN RUSU, ESTHER SENDRA, FRANCISCA HERNÁNDEZ, LAURA VÁZQUEZ‐ARAÚJO, DAN CRISTIAN VODNAR,ÁNGEL A CARBONELL‐BARRACHINA.Spray drying and storage of probiotic-enriched almond milk: probiotic survival and physicochemical properties. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2020, 100(9), 3697-3708
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: GHEORGHE ADRIAN MARTĂU, VASILE COMAN, DAN CRISTIAN VODNAR.Recent advances in the biotechnological production of erythritol and mannitol.Critical Reviews in Biotechnology, 2020, 40(5), 608-622
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: BIANCA-EUGENIA ȘTEFĂNESCU, LAVINIA FLORINA CĂLINOIU*, FLORICUȚA RANGA, FLORINELA FETEA, ANDREI MOCAN, DAN CRISTIAN VODNAR*,GIANINA CRIȘAN. Chemical Composition and Biological Activities of the Nord-West Romanian Wild Bilberry (Vaccinium myrtillusL.) and Lingonberry (Vaccinium vitis-idaeaL.) Leaves. Antioxidants 2020,9(6), 495.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MARIUS EMIL RUSU, IONEL FIZESAN*, ANCA POP, ANDREI MOCAN,* ANA-MARIA GHELDIU, MIHAI BABOTA, DAN CRISTIAN VODNAR, ANCUTA JURJ, IOANA BERINDAN-NEAGOE, LAURIAN VLASE, DANIELA-SAVETA POPA. Walnut (Juglans regia L.) Septum: Assessment of Bioactive Molecules and In Vitro Biological Effects. Molecules, 2020, 25(9), 2187.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LAVINIA FLORINA CĂLINOIU, DAN CRISTIAN VODNAR*.Thermal Processing for the Release of Phenolic Compounds from Wheat and Oat Bran. 2020, 10(1), 21.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: IOANA GABRIELA RUSU, RAMONA SUHAROSCHI, DAN CRISTIAN VODNAR, CARMEN RODICA POP, SONIA ANCUȚA SOCACI, ROMANA VULTURAR, MAGDALENA ISTRATI, IOANA MOROȘAN, ANCA CORINA FĂRCAȘ, ANDREEA DIANA KEREZSI, CARMEN IOANA MUREȘAN, OANA LELIA POP*. Iron Supplementation Influence on the Gut Microbiota and Probiotic Intake Effect in Iron Deficiency—A Literature-Based Review. 2020, 12(7), 1993.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: FRANCISC VASILE DULF, DAN CRISTIAN VODNAR, MONICA IOANA TOŞA, EVA-HENRIETTA DULF. Simultaneous enrichment of grape pomace with gamma-linolenic acid and carotenoids by solid-state fermentation with Zygomycetes fungi and antioxidant potential of the bioprocessed substrates. Food Chemistry. 2020,310, 125927.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: OANA LELIA POP, DAN CRISTIAN VODNAR, ZORITA DIACONEASA, MAGDALENA ISTRATI, ADRIANA BINȚINȚAN, VASILE VIRGIL BINȚINȚAN, RAMONA SUHAROSCHI, ROSITA GABBIANELLI. An Overview of Gut Microbiota and Colon Diseases with a Focus on Adenomatous Colon Polyps. International Journal of Molecular Sciences2020, 21(19), 7359.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: OANA L POP, AMALIA MESAROS, DAN C VODNAR, RAMONA SUHAROSCHI, FLAVIU TĂBĂRAN, LIDIA MAGERUȘAN, ISTVÁN SZ TÓDOR, ZORIŢA DIACONEASA, ADRIANA BALINT, LELIA CIONTEA, CARMEN SOCACIU. Cerium Oxide Nanoparticles and Their Efficient Antibacterial Application In Vitro against Gram-Positive and Gram-Negative Pathogens. Nanomaterials (Basel). 2020,10(8), 1614.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: ADRIANA FLORINELA CӐTOI, ANDREEA CORINA, NIKI KATSIKI, DAN CRISTIAN VODNAR,ANDRA DIANA ANDREICUȚ, ANCA PANTEA STOIAN, MANFREDI RIZZO, PABLO PÉREZ-MARTÍNEZ. Gut microbiota and aging-A focus on centenarians. Biochimica et Biophysica Acta Molecular Basis Disease 2020, 1866(7), 165765.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MARIA SIMONA CHIŞ, ADRIANA PĂUCEAN, SIMONA MARIA MAN, DAN CRISTIAN VODNAR, BERNADETTE-EMOKE TELEKY, CARMEN RODICA POP, LAURA STAN, ORSOLYA BORSAI, CSABA BALASZ KADAR, ADRIANA CRISTINA URCAN, SEVASTIŢA MUSTE. Quinoa Sourdough Fermented with Lactobacillus plantarum ATCC 8014 Designed for Gluten-Free Muffins—A Powerful Tool to Enhance Bioactive Compounds. Applied Sciences, 2020, 10(20), 7140.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: OANA L. POP, CARMEN R. POP, MARIE DUFRECHOU, DAN C. VODNAR, SONIA A. SOCACI, FRANCISC V. DULF, FABIO MINERVINI*, RAMONA SUHAROSCHI*. Edible Films and Coatings Functionalization by Probiotic Incorporation: A Review. Polymers, 2020, 12(1), 12.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: REDA DERDAK, SOURAYA SAKOUI, OANA LELIA POP, CARMEN IOANA MURESAN, DAN CRISTIAN VODNAR, BOUTAINA ADDOUM, ROMANA VULTURAR, ADINA CHIS, RAMONA SUHAROSCHI*, ABDELAZIZ SOUKRI, BOUCHRA EL KHALFI. Insights on Health and Food Applications of Equus asinus(Donkey) Milk Bioactive Proteins and Peptides-An Overview. Foods,2020, 9(9), 1302.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: BIANCA-EUGENIA ȘTEFĂNESCU, LAVINIA FLORINA CĂLINOIU, FLORICUȚA RANGA, FLORINELA FETEA, ANDREI MOCAN, DAN CRISTIAN VODNAR*,AND GIANINA CRIȘAN. The Chemical and Biological Profiles of Leaves from Commercial Blueberry Varieties. Plants, 2020, 9(9), 1193.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MITREA LAURA, TRIF MONICA, VODNAR DAN-CRISTIAN. The effect of crude glycerol impurities on 1,3-propanediol biosynthesis by Klebsiella pneumoniaeDSMZ 2026. Renewable Energy.2020, 153, 1418-1427
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: ANDREEA-IULIA PRICOPIE, MONICA FOCȘAN, IOANA IONUȚ, GABRIEL MARC, LAURIAN VLASE, LUIZA-IOANA GĂINĂ, DAN C. VODNAR, ELEMER SIMON, GABRIEL BARTA, ADRIAN PÎRNĂU, OVIDIU ONIGA. Novel 2,4-Disubstituted-1,3-Thiazole Derivatives: Synthesis, Anti-Candida Activity Evaluation and Interaction with Bovine Serum Albumine. Molecules, 2020, 25(5), 1079.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: A. FERARU, ZS. R. TÓTH, K.MAGYARI, ZS.PAP, M. TODEA, M. MUREȘAN-POP, C. VODNAR, E. LICARETE, K. HERNADI, L. BAIA. Composites based on silicate bioactive glasses and silver iodide microcrystals for tissue engineering applications. Journal of Non-Crystalline Solids,2020, 547, 120293
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: KATALIN SZABO, BERNADETTE-EMOKE TELEKY, LAURA MITREA, LAVINIA-FLORINA CĂLINOIU, GHEORGHE-ADRIAN MARTĂU, ELEMER SIMON, RODICA-ANITA VARVARA AND DAN CRISTIAN VODNAR. Active Packaging-Poly(Vinyl Alcohol) Films Enriched with Tomato By-Products Extract. Coatings,2020, 10(2), 141.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LAURA MITREA, LAVINIA-FLORINA CĂLINOIU, GHEORGHE-ADRIAN MARTĂU, KATALIN SZABO, BERNADETTE-EMOKE TELEKY, VLAD MUREȘAN, ALEXANDRU-VASILE RUSU, CLAUDIA-TEREZIA SOCOL 3 AND DAN-CRISTIAN VODNAR. Poly(vinyl alcohol)-Based Biofilms Plasticized with Polyols and Colored with Pigments Extracted from Tomato By-Products. Polymers.2020,12(3), 532.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: BERNADETTE-EMŐKE TELEKY, ADRIAN GHEORGHE MARTĂU, FLORICUȚA RANGA, FELICIA CHEȚAN, AND DAN C. VODNAR*.Exploitation of Lactic Acid Bacteria and Baker’s Yeast as Single or Multiple Starter Cultures of Wheat Flour Dough Enriched with Soy Flour. 2020, 10(5), 778.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: NEHAL S. RAMADAN, LUDGER A. WESSJOHANN*, ANDREI MOCAN, DAN C VODNAR,NABIL H. EL-SAYED, SAYED A. EL-TOUMY, DOHA ABDOU MOHAMED, ZEINAB ABDEL AZIZ, ANJA EHRLICH, AND MOHAMED A. FARAG*. Nutrient and Sensory Metabolites Profiling of Averrhoa Carambola L. (Starfruit) in the Context of Its Origin and Ripening Stage by GC/MS and Chemometric Analysis. Molecules. 2020,25(10), 2423.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: ANDREI MOCAN, FRANCESCO CAIRONE, MARCELLO LOCATELLI, FRANCESCO CACCIAGRANO, SIMONE CARRADORI, DAN C VODNAR, GIANINA CRIȘAN, GIOVANNA SIMONETTI, STEFANIA CESA. Polyphenols from Lycium barbarum (Goji) Fruit European Cultivars at Different Maturation Steps: Extraction, HPLC-DAD Analyses, and Biological Evaluation. Antioxidants (Basel).2019, 8(11), 562.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: ANDREEA-IULIA PRICOPIE, IOANA IONUȚ, GABRIEL MARC, ANCA-MARIA ARSENIU, LAURIAN VLASE, ADRIANA GROZAV, LUIZA IOANA GĂINĂ, DAN C VODNAR, ADRIAN PÎRNĂU, BRÎNDUȘA TIPERCIUC, OVIDIU ONIGA. Design and Synthesis of Novel 1,3-Thiazole and 2-Hydrazinyl-1,3-Thiazole Derivatives as Anti-Candida Agents: In Vitro Antifungal Screening, Molecular Docking Study, and Spectroscopic Investigation of their Binding Interaction with Bovine Serum Albumin. Molecules, 2019, 24(19), 3435.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: CRISTIAN CEZAR LOGIN, IOANA BÂLDEA, BRÎNDUŞA TIPERCIUC, DANIELA BENEDEC, DAN CRISTIAN VODNAR,NICOLETA DECEA, ŞOIMIŢA SUCIU. A Novel Thiazolyl Schiff Base: Antibacterial and Antifungal Effects and In Vitro Oxidative Stress Modulation on Human Endothelial Cells. Hindawi Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2019, 1607903
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: GHEORGHE ADRIAN MARTĂU, MIHAELA MIHAI, DAN CRISTIAN VODNAR*. The Use of Chitosan, Alginate, and Pectin in the Biomedical and Food Sector-Biocompatibility, Bioadhesiveness, and Biodegradability. Polymers (Basel). 2019,11(11), 1837
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LAURA MITREA, DAN CRISTIAN VODNAR. Klebsiella pneumoniae-A Useful Pathogenic Strain for Biotechnological Purposes: Diols Biosynthesis under Controlled and Uncontrolled pH Levels.Pathogens, 2019,8(4), 293.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LOREDANA FLORINA LEOPOLD, DUMITRIŢA RUGINĂ, IOANA OPREA, ZORIȚA DIACONEASA, NICOLAE LEOPOLD, MARIA SUCIU, VASILE COMAN, DAN CRISTIAN VODNAR, ADELA PINTEA, CRISTINA COMAN*. Warfarin-Capped Gold Nanoparticles: Synthesis, Cytotoxicity, and Cellular Uptake.2019, 24(22), 4145.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: RODICA MĂRGĂOAN, MIRELA STRANȚ, ALINA VARADI, ERKAN TOPAL, BANU YÜCEL, MIHAIELA CORNEA-CIPCIGAN*, MARIA G. CAMPOS*, DAN C. VODNAR. Bee Collected Pollen and Bee Bread: Bioactive Constituents and Health Benefits.Antioxidants (Basel). 2019,8(12), 568.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SZABO, K., DIACONEASA, Z., CĂTOI, A.F., VODNAR, D.C*. Screening of Ten Tomato Varieties Processing Waste for Bioactive Components and Their Related Antioxidant and Antimicrobial Activities. Antioxidants. 2019, 8(8), 292.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul; MOCAN, A.; DIUZHEVA, A.; BĂDĂRĂU, S.; MOLDOVAN, C.; ANDRUCH, V.; CARRADORI, S.; CAMPESTRE, C.; TARTAGLIA, A.; DE SIMONE, M.; VODNAR, D.; TIECCO, M.; GERMANI, R.; CRIȘAN, G.; LOCATELLI, M. Liquid Phase and Microwave-Assisted Extractions for Multicomponent Phenolic Pattern Determination of Five Romanian Galium Species Coupled with Bioassays. Molecules. 2019, 24, 1226.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: CĂLINOIU, L., VODNAR, D.C.*Whole Grains and Phenolic Acids: A Review on Bioactivity, Functionality, Health Benefits and Bioavailability. Nutrients. 2018. 10(11):1615.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TOIU, A.; MOCAN, A.; VLASE, L.; PÂRVU, A.E.; VODNAR, D.C.; GHELDIU, A.-M.; MOLDOVAN, C.; ONIGA, I. Comparative Phytochemical Profile, Antioxidant, Antimicrobial and In Vivo Anti-Inflammatory Activity of Different Extracts of Traditionally Used Romanian Ajuga genevensis L. and A. reptans L. (Lamiaceae). 2019,24, 1597.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: LIPAN, L., CANO-LAMADRID, M., CORELL, M., SENDRA, E., HERNÁNDEZ, F., STAN, L., VODNAR, D.C.,VÁZQUEZ-ARAÚJO, L., CARBONELL-BARRACHINA, A. Á. Sensory Profile and Acceptability of HydroSOStainable Almonds. Foods. 8(2), 64
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: CĂLINOIU, L.F.; ŞTEFĂNESCU, B.E.; POP, I.D.; MUNTEAN, L.; VODNAR, D.C*. Chitosan Coating Applications in Probiotic Microencapsulation. Coatings2019, 9, 194.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: STANA, A., VODNAR,D.C.*, MARC,G., BENEDEC, D., TIPERCIUC, B., TAMAIAN, R., ONIGA, O. Antioxidant activity and antibacterial evaluation of new thiazolin-4-one derivatives as potential tryptophanyl-tRNA synthetase inhibitors. Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry. 34:1, 898-908.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: CĂLINOIU, L.F, CĂTOI, A.F., VODNAR, D.C*. Solid-State Yeast Fermented Wheat and Oat Bran as A Route for Delivery of Antioxidants. Antioxidants. 2019, 8(9), 372.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TELEKY, B. E., VODNAR, D. C*. Biomass-Derived Production of Itaconic Acid as a Building Block in Specialty Polymers. Polymers. 2019,11(6), 1035.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul; BORCEA, A.M., MARC, G., IONUȚ, I., VODNAR, D.C.,VLASE, L., GLIGOR, F., PRICOPIE, A., PÎRNĂU, A., TIPERCIUC, B., ONIGA, O. A Novel Series of Acylhydrazones as Potential Anti-CandidaAgents: Design, Synthesis, Biological Evaluation and In Silico Molecules 2019, 24, 184.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MAGYARI, K., PAP, ZS., TÓTH, Z.R., KÁSA, ZS., LICARETE, E., VODNAR, D.C., HERNADI, K., BAIA, L. The impact of copper oxide nanoparticles on the structure and applicability of bioactive glasses. Journal of Sol-Gel Science and Technology. 2019,1-10.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TRIF, M.; VODNAR, D.C; MITREA, L.; RUSU A.V.; SOCOL, C.T. Design and Development of Oleoresins Rich in Carotenoids Coated Microbeads. Coatings. 2019. 9, 235.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MAGYARI, K., TÓTH, Z.R., PAP, ZS., LICARETE, E., VODNAR, D.C., TODEA, M., GYULAVÁRI, T., HERNADI, K., BAIA, L.Insights into the effect of gold nanospheres, nanotriangles and spherical nanocages on the structural, morphological and biological properties of bioactive glasses. Journal of Non-Crystalline Solids. 2019, 522(15) 119552.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul:PRECUP, G., VODNAR, D.C*. Gut Prevotellaas a possible biomarker of diet and its eubiotic versus dysbiotic roles-A comprehensive literature review. British Journal of Nutrition.2019, 122 (2) 131-140
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MITREA, L., RANGA, F., FETEA, F., DULF, F.V., RUSU, A., TRIF, M., VODNAR, D.C*.Biodiesel-Derived Glycerol Obtained from Renewable Biomass—A Suitable Substrate for the Growth of Candida zeylanoides Yeast Strain ATCC 20367. Microorganisms.2019, 7 (8), 265.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TOIU, A., VLASE, L., VODNAR, D.C., GHELDIU, A.M., ONIGA, I. Solidago graminifolia L. Salisb. (Asteraceae) as a Valuable Source of Bioactive Polyphenols: HPLC Profile, In VitroAntioxidant and Antimicrobial Potential. Molecules2019, 24(14), 2666
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SZABO, K., DULF, F.V., DIACONEASA, Z ., VODNAR, D.C.*Antimicrobial and antioxidant properties of tomato processing byproducts and their correlation with the biochemical composition. LWT – Food Science and Technology.2019.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul; COMAN V, OPREA I, LEOPOLD LF, VODNAR DC, COMAN C. Soybean Interaction with Engineered Nanomaterials: A Literature Review of Recent Data. Nanomaterials. 2019; 9 (9):1248.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TANASE, C., MOCAN, A., COȘARCĂ, S., GAVAN, A., NICOLESCU, A., GHELDIU, A. M., VODNAR, D. C, MUNTEAN, D-L., CRIȘAN, O. Biological and chemical insights of beech (Fagus sylvatica L.) bark: A source of bioactive compounds with functional properties. Antioxidants. 8(9), 417.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: CӐTOI, A.F., VODNAR, D.C., CORINA, A., NIKOLIC, D., CITARRELLA,R., PÉREZ-MARTÍNEZ, P., RIZZO, M. Gut Microbiota, Obesity and Bariatric Surgery: Current Knowledge and Future Perspectives. Current Pharmaceutical Design. 2019, 25, 1-13.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: DULF, E. H., VODNAR, D. C., DULF, F. V. Modeling tool using neural networks for l (+)-lactic acid production by pellet-form Rhizopus oryzae NRRL 395 on biodiesel crude glycerol. Chemistry Central Journal. 12(1), 124
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: NGONO BIKOBOA, D.S., VODNAR, D.C., STANA, A., TIPERCIUC, B., NASTASĂ, C., DOUCHET, M., ONIGA, O. Synthesis of 2-phenylamino-thiazole derivatives as antimicrobial agents. Journal of Saudi Chemical Society. 21 (7): 861-868.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: POP, O.L.; DULF, F.V.; CUIBUS, L.; CASTRO-GIRÁLDEZ, M.; FITO, P.J.; VODNAR, D.C.; COMAN, C.; SOCACIU, C.; SUHAROSCHI, R. Characterization of a Sea Buckthorn Extract and Its Effect on Free and Encapsulated Lactobacillus casei. International Journal of Molecular Science.2017, 18, 2513.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SOCACI, S.A., FĂRCAŞ, A.C., DIACONEASA, Z.M., VODNAR, D.C., RUSU, B., TOFANĂ, M. Influence of the extraction solvent on phenolic content, antioxidant, antimicrobial and antimutagenic activities of brewers’ spent grain. Journal of Cereal Science. 2018. 80:180-187.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul:TOIU, A., MOCAN, A., VLASE, L., PARVU, A. E., VODNAR, D. C.,GHELDIU, A. M., MOLDOVAN, C., ONIGA, I. Phytochemical composition, antioxidant, antimicrobial and in vivo anti-inflammatory activity of traditionally used Romanian Ajuga laxmannii (Murray) Benth.(“nobleman’s beard”–barba împăratului).Frontiers in Pharmacology. 9, 7.
- . Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: DULF, F.V., VODNAR, D.C*., DULF, E.H., DIACONEAZA, Z., SOCACIU, C. Liberation and recovery of phenolic antioxidants and lipids in chokeberry (Aronia melanocarpa) pomace by solid-state bioprocessing using Aspergillus nigerand Rhizopus oligosporusLWT-Food Science and Technology. 2018. 87: 241-249.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: NASTASĂ, C., VODNAR, D. C*.,IONUŢ, I., STANA, A., BENEDEC, D., TAMAIAN, R., ONIGA, O., TIPERCIUC, B. (Antibacterial Evaluation and Virtual Screening of New Thiazolyl-Triazole Schiff Bases as Potential DNA-Gyrase Inhibitors.International Journal of Molecular Sciences. 2018. 19(1), 222.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: BINDEA, M., RUSU, B., RUSU, A., TRIF, M., LEOPOLD, L.F., DULF, F.V., VODNAR, D.C*. Valorification of crude glycerol for pure fractions of docosahexaenoic acid and β-carotene production by using Schizochytrium limacinumand Blakeslea trispora.Microbial Cell Factories.17:97.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MOCAN, A., MOLDOVAN, C., ZENGIN, G., BENDER, O., LOCATELLI, M., SIMIRGIOTIS, M., ATALAY, A., VODNAR, D.C., ROHN. S., CRIȘAN, G. UHPLC-QTOF-MS analysis of bioactive constituents from two Romanian Goji (Lycium barbarum) berries cultivars and their antioxidant, enzyme inhibitory and real-time cytotoxicological evaluation. Food and Chemical Toxicology. 2018. 115: 414-424.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: BABOTĂ, M., MOCAN, A., VLASE, L., CRIȘAN, O., IELCIU, I., GHELDIU, A. M., VODNAR, D.C., CRIȘAN, G., PĂLTINEAN, R. Phytochemical Analysis, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Helichrysum arenarium(L.) Moench. and Antennaria dioica(L.) Gaertn. Flowers. Molecules, 2018. 23(2), 409.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: TARANU, I., MARIN D.E., BRAICU,C., PISTOL, G,C., SORESCU, I., PRUTEANU, L.L., BERINDEAN NEAGOE, I., VODANR, D.C. In Vitro Transcriptome Response to a Mixture of Lactobacilli Strains in Intestinal Porcine Epithelial Cell Line. International Journal of Molecular Sciences. 2018. 19(7), 1923
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SZABO, K., CĂTOI, A,F., VODNAR, D,C*. Bioactive Compounds Extracted from Tomato Processing by-Products as a Source of Valuable Nutrients. Plant Foods for Human Nutrition. 73(4):268-277.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: SOCACIU, M.I., SEMENIUC, C.A., VODNAR, D.C*.Edible Films and Coatings for Fresh Fish Packaging: Focus on Quality Changes and Shelf-life Extension. 2018. 8, 366.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VODNAR, D.C., CĂLINOIU, L.F., DULF, F.V., ȘTEFĂNESCU, B.E., CRIȘAN, G., SOCACIU, C. Identification of the bioactive compounds and antioxidant, antimutagenic and antimicrobial activities of thermally processed agro-industrial waste. Food Chemistry. 231: 131-140.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru brevetul de inventie: nr 128966/2017 . Biofilm cu actiune antimicobiana, procedeu de obtinere si utilizari. Autori: Vodnar Dan Cristian, Carmen Socaciu.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: STANA, A., VODNAR, D.C*., TAMAIAN, R., PÎRNĂU, A., VLASE, L., IONUȚ, I., ONIGA, O., TIPERCIUC, B. Design, Synthesis and Antifungal Activity Evaluation
of New Thiazolin-4-ones as Potential Lanosterol 14_-Demethylase Inhibitors. International Journal of Molecular Science.2017. 18(1), 177. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: DULF, F.V., VODNAR, D.C*., DULF, E.H., PINTEA, A. Phenolic compounds, flavonoids, lipids and antioxidant potential of apricot (Prunus armeniaca L.)
pomace fermented by two filamentous fungal strains in solid state system. Chemistry Central Journal. 11:92. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: COLNITĂ, A., DINA, N, E., LEOPOLD, N., VODNAR, D.C., BOGDAN, D., PORAV,
A., DAVID, L. Characterization and discrimination of gram-positive bacteria using Raman Spectroscopy with the aid of Principal Component Analysis. Nanomaterials 2017.7: 248. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: STANA, A., ENACHE, A, VODNAR, D.C.,NASTASĂ, C., , BENEDEC, D., IONUȚ, I., LOGIN, C., MARC, G., ONIGA, O., TIPERCIUC, B. New Thiazolyl-triazole
Schiff Bases: Synthesis and Evaluation of the Anti-Candida Potential. Molecules 2016, 21(11), 1595. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MITREA, L., TRIF, M., CĂTOI, A.F., VODNAR, D.C*. Utilization of biodiesel derived-glycerol for 1,3-PD and citric acid production. Microbial Cell Factories.16:190
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VASILE, C., RÂPĂ, M., ȘTEFAN, M., STAN, M., MACAVEI. S., DARIE-NIȚĂ, R. N., BARBU-TUDORAN, L., VODNAR, D. C., POPA, E. E., ȘTEFAN, R., BORODI, G., BREBU M.
New PLA/ZnO:Cu/Ag bionanocomposites for food packaging. eXPRESS Polymer Letters.2017. 11(7) 531–544. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MOCAN, A., ZENGIN, G., SIMIRGIOTIS,M., SCHAFBERG, M., MOLLICA, A., VODNAR, D.C., CRIŞAN, G., ROHN S. Functional constituents of
wild and cultivated Goji ( barbarum L.) leaves: phytochemical characterization, biological profile, and computational studies. Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry. 2017. 32( 1), 153–168. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: DULF, F, V., VODNAR, D.C.,SOCACIU, C. Effects of solid-state fermentation with two
filamentous fungi on the total phenolic contents, flavonoids, antioxidant
activities and lipid fractions of plum fruit (Prunus domestica) by-products. Food Chemistry, 2016, 209: 27-36. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: POPESCU, R. A., MAGYARI, K., VULPOI, A., TRANDAFIR, D. L., LICARETE, E., TODEA, M., ŞTEFAN, R., VOICA, C., VODNAR, D.C.,SIMON,
, PAPUC, I., BAIA, L. Bioactive and biocompatible copper containing glass-ceramics with remarkable antibacterial properties and high cell viability designed for future in vivotrials. Biomaterials Science, 2016, 4:1252-1265. - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: DULF, F,V., VODNAR, D.C*., DULF, E-H., TOSA, M, I. Total Phenolic Contents, Antioxidant Activities and Lipid Fractions from Berry Pomaces
Obtained by Solid-State Fermentation of two SambucusSpecies with Aspergillus Niger. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 63(13):3489-500.
(*corresponding author) - Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: POP, O.L., BRANDAU, T., SCHWINN, J.,VODNAR, D.C., SOCACIU, C. The influence of different polymers on viability of Bifidobacterium lactis300b during encapsulation, freeze-drying and storage. Journal of Food Science and Technology. 52(7):4146-4155
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: DEZSI, Ș., BĂDĂRĂU, A.S., BISCHIN, C., VODNAR, D.C., SILAGHI-DUMITRESCU, R., GHELDIU, A-M., MOCAN, A., VLASE, L. Antimicrobial and Antioxidant Activities and Phenolic Profile of Eucalyptus globulus Labill. and Corymbia ficifolia(F. Muell.) KD Hill & LAS Johnson Leaves. 2015. 20(3): 4720-4734.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MOCAN, A., VLASE, L.,VODNAR, D.C., GHELDIU, A-M., OPREAN, R., CRIȘAN, G.Antioxidant, Antimicrobial Effects and Phenolic Profile of Lycium barbarum Flowers. Molecules.2015. 20(8): 15060-15071.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MOCAN, A., VODNAR, D.C., VLASE, L., CRIȘAN, O., GHELDIU, A-M., CRIȘAN, G.Phytochemical Characterization of Veronica officinalis, V. teucriumL. and V. orchideaCrantz from Romania and Their Antioxidant and Antimicrobial Properties. International Journal of Molecular Science. 2015. 16(9), 21109-21127
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VODNAR, D.C., SOCACIU, C. Selenium enriched green tea increase stability of caseiand L. plantarum in chitosan coated alginate microcapsules during exposure to simulated gastrointestinal and refrigerated conditions. LWT – Food Science and Technology. 2014. 57(1):406-411.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: VODNAR, D.C., DULF, F.V., POP, O.L., SOCACIU, C. L (+)-lactic acid production by pellet-form Rhizopus oryzaeNRRL 395 on biodiesel crude glycerol. Microbial Cell Factories. 2013. 12:92.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: .DULF, F.V., OROIAN, I., VODNAR, D.C., SOCACIU, C., PINTEA, A. Lipid classes and fatty acid regiodistribution in triacylglycerols of seed oils of two Sambucus species ( nigra L. and S. ebulus L.). Molecules. 2013. 18(10):11768-11782.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: PĂUCEAN, A., VODNAR, D.C., SOCACI, S.A., SOCACIU, C. Carbohydrate metabolic conversions to lactic acid and volatile derivatives, as influenced by Lactobacillus plantarum ATCC 8014 and Lactobacillus caseiATCC 393 efficiency during in vitro and sourdough fermentation. European Food Research and Technology. 201 237(5):679-689.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul: MAGYARI, K., STEFAN, R.,VODNAR, D.C., VULPOI, A., BAIA, L. The silver influence on the structure and antibacterial properties of the bioactive 10B2O3−30Na2O−60P2O2 Journal of Non-Crystalline Solids. 2014. 402:182-186.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catreUEFISCDI pentru articolul : VODNAR, D.C., SOCACIU, C., 2012. Green tea increases the survival yield of Bifidobacteria in simulated gastrointestinal environment and during refrigerated conditions. Chemistry Central Journal, 2012,6:61.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre UEFISCDI pentru articolul VODNAR, D.C. 2012. Inhibition of Listeria monocytogenes ATCC 19115 on ham steak by tea bioactive compounds incorporated into chitosan-coated plastic films. Chemistry Central Journal, 2012,6:74.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre CNCSISpentru articolul: VODNAR, D.C., VENUS, J., SCHNEIDER, R., SOCACIU, C., 2010. Lactic acid production by Lactobacillus paracasei 168 in discontinuous fermentation using lucerne green juice as nutrient substitute, Chemical Engineering and Technology, 33:468–474.
- Premierea rezultatelor cercetarii de catre CNCSISpentru articolul: VODNAR, D.C., SOCACIU, C., ROTAR, A.M., STANILA, A., 2010. Morphology, FTIR fingerprint and survivability of encapsulated lactic bacteria (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) in simulated gastric juice and intestinal juice, International Journal of Food Science and Technology, 45 (11):2345-2351.